luni, 20 octombrie 2014

Scoala este morala, nu civica

A venit momentul pentru o schimbare.
Blogul s-a transformat în site.

Puteţi citi acest articol aici: http://instigarelaviata.ro/scoala-este-morala-nu-civica/

Pe noi ne găsiţi aici: InstigarelaViaţă.ro

3 comentarii:

  1. @autor, esti intr-o mare eroare. trecem peste atacul la persoana lui Remus Cernea(aici trebuie sa discutam strict idea articolului, nu ce fel de om e RC si ce alte proiecte sau idei sau preferinte are el). Ce nu intelegi tu e ca trebuie sa respecti preferinta/alegerea oricarui om. Daca cineva se declara de religia cutare sau se declara ateu sau agnostic trebuie sa respectam asta. E mai greu de inteles daca ai fost batut in cap cu religie de mic dar hai sa fim civilizati si sa ne respectam.
    Plus ca o problema mare pe care nu cred ca o sesizezi este ca un copil nu poate realiza daca exista Dumnezeu sau nu. Unui copil poti sa-i spui orice de Allah, Buddha, vaci, spirite etc. Asta e o problema serioasa de etica(asta daca intelegi ce e aia etica, este ceea ce propune si Remus sa se studieze). As putea sa scriu mai mult, ai foarte multe erori de logica in articol. Unele remarci ale tale sunt total lipsite de bun simt dar macar sa intelegi din cat am scris aici.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi cer scuze că nu v-a fost pe plac acest articol. Însă, referitor la ce aţi scris dumneavoastră, nu se poate separa o iniţiativă legislativă de promotorul ei, care are o strategie pe termen scurt şi lung. Şi tocmai pentru că cei mici nu au discernământ, nu li se poate opri dreptul la informaţie, în ceea ce priveşte dogma ortodoxă - religie majoritară în ţara noastră.
      Însă, vă rog să recitiţi articolul. Nu au fost erori de logică, iar materia de care spuneţi dumneavoastră se predă de câţiva ani în şcoli, sub titlul de "cultură civică". Nu se pune problema de neînţeles. Sper că nici în cazul dumneavoastră. Şi, dacă mai aveţi ceva de spus, vă rog să vă asumaţi identitatea.

      Ștergere
    2. Parerea mea e ca fiecare sa studieze si sa analizeze cu atentie lucrurile. In primul rand o mare majoritate nu poate vorbi de respectul pentru ceilalti, atata timp cat ea (majoritatea) NU este respectata. Asta o spun din propria experienta. Cand noi (ortodocsi), am incercat in acest sens sa intindem o mana de ajutor celor din jur, am fost terfeliti, jigniti, transformati in obiecte de tarat. Daca noi ne vrem dreptul de a face religie, daca mergem la Biserica, daca vrem sa ajutam noi suntem cei prosti, primitivi, dobitoci sensibile nebuni cu acte in regula...asta e eticheta pusa de catre o mana de atei, care sa ma ierte Dumnezeu mi se pare ca ratiunea si simtirea lor a adormit. Asta NU este respect; este inadmisibil ca..cineva din minoritate sa ceara respect atata timp cat el nu il acorda majoritatii. Sa stiti ca lucrurile astea nu le trecem cu vederea. Ca drept urmare se cere, daca nu le convine sa isi ia lucrurile, sa se duca sa sa ia banii, aurul si tot ce vor sa ne lase pe noi in pace, sa ne traim credinta asa cum stim noi...si daca mai continua cu jignirile sa se duca in America sau Europa sau unde le-o place.
      Apoi un om invatat de religie de mic, este un om cu foarte multa morala, deoarece totul se bazeaza pe cele zece porunci sau cele zece reguli morale care ne guverneaza viata. Faptul ca "iubitii nostri conducatori nu vor oameni cu reguli morale bine inradacinate este dintr-un motiv simplu: un astfel de om le va fi o piedica permanenta impotriva stapanirii si controlului, pe care vor sa il exercite asupra populatiei. Va fi un om cu forta interioara, care permanent li se va opune si nu le convine. Ei vor oameni obedienti, pe care sa-i transforme in sclavi sexuali, desfranati, ucigatori de oameni, de copii muncitori pe plantatie, astfel ca nu isi vor mai vedea sinele interior. Deschideti-va ochii, oameni buni!

      Ștergere